arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۸۲۳۸
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۲۲ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۸

مروری بر 10 سالگی پر زحمت اندروید! /  جنگ گوگل با بیش از 30 میلیون برنامه مخرب ادامه دارد

سیستم عامل اندروید گوگل، اکنون 10 ساله است، در طول سال های گذشته، مسائل امنیتی چندان اهمیتی برای برخی کاربران موبایل نداشت. اما اکنون اهمیت این نوع مسائل چندین برابر شده است چرا که سیستم عامل اندروید روی بیش از 2 میلیارد دستگاه در سراسر جهان نصب شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سیستم عامل اندروید گوگل، اکنون 10 ساله است، در طول سال های گذشته، مسائل امنیتی چندان اهمیتی برای برخی کاربران موبایل نداشت. اما اکنون اهمیت این نوع مسائل چندین برابر شده است چرا که سیستم عامل اندروید روی بیش از 2 میلیارد دستگاه در سراسر جهان نصب شده است.

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، گوگل در تلاش برای برطرف کردن مشکلات متعددی است، بخشی از این مشکلات را ساندار پیچای مدیرعامل گوگل ضمن ملاقات با دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده حل کرد. اما بخشی دیگر از مشکلات همچنان به قوتت خود باقیست. برای مثال این مشکل شامل مسائل ناامنی برنامه های سیستم عامل اندروید نیز می شود.

به نظر می رسد نرخ برنامه های مخرب گوگل رو به افزایش است. تا جایی که بر اساس جدیدترین بررسی ها نرخ برنامه های مضر موجود در گوگل پلی به 0.04 درصد رسیده که در مقایسه با سال 2017 با نرخ 0.02 درصد رشد را تجربه کرده است. جالب است بدانید سود آوری این حجم برنامه مخرب حدود 75.7 میلیارد دلار است و شامل 30.3 میلیون برنامه می شود.

متاسفانه بسیاری از برنامه های اندرویدی مخرب، به شکل مخفی وارد موبایل کاربران می شود و از طریق گوگل پلی به گوشی هوشمند کاربران نفوذ پیدا می کند. البته یک نقطه عطف وجود دارد. درواقع اگر برنامه Google Play Protect را دارید، شانس نصب برنامه های مخرب، کاهش می یابد. حدود 0.45 درصد از دستگاه های اندرویدی با استفاده از این برنامه بر مشکلات خود غلبه کرده اند.

به نظر می رسد که این روند تا حدودی به بهبود کلی وضعیت گوگل در طول زمان کمک کند. در حالی که برنامه های تقلب مستقیم از طریق کلیک وجود دارد، گوگل متوجه شده که بسیاری از برنامه های مخرب داخل نرم افزارهایی مخفی شده اند که می تواند از یک بازی ساده تا برنامه های سرگرمی نهفته شود.

برخی مشکلات نیز از رفتار توسه دهندگان شخص ثالث ناشی می شود. درواقع برخی از سیستم های شخص ثالث گوگل مشکلاتی را برای کاربران ایجاد می کنند. هفته گذشته یک گزارش منتشر شد که نشان داد چگونه برنامه های از قبل نصب شده ( برنامه های غیر وابسته به گوگل که از طریق لینک ها وارد گوشی کاربران می شوند) می توانند وضعیت اکوسیستم گوشی کاربران را به هم بریزند.بسیاری از این برنامه ها شامل برنامه های تبلیغاتی مزاحم می شوند.

این در حالی است که از دو ماه پیش تا کنون، گوگل در تلاش است برنامه های مخرب خود را حذف کند. البته همه این ها به این معنا نیست که اپل و Ios مشکلاتی مشابه را تجربه نکرده اند.

 

 

نظرات بینندگان